امروز پنجشنبه 13 ارديبهشت 1403

چگونه با استرس امتحان کنار بیاییم؟

اضطراب امتحان نوعی خود اشتغالی ذهنی است كه خود كم انگاری و ترديد در مورد توانائيهای فرد را به همراه دارد و اغلب باعث ارزيابی منفی و عدم تمركز حواس و واكنشهای جسمانی نامطلوب می شود.

علائم اضطراب

عصبی بودن، آرام و قرار نداشتن، احساس خستگی، سرگيجه،‌ تكرر ادرار، افزايش ضربان قلب، بی حالی، تنگی نفس، تعريق، ‌لرزش،‌ بيخوابی، دلهره، ‌سردرد، بی اشتهائی و دلشوره می باشد.

روشهای پيشگيری از استرس و اضطراب

دانشجويان نبايد يادگيری تمام مفاهيم درسی را به شب امتحان موكول كنند بلكه بايد سعی كنند هر درسی در زمان خود و در فرصت مناسب مطالعه كنند تا درشبهای امتحان با خيالی آسوده فقط به مرور درسها بپردازند از يادگيری دروس به صورت فشرده اجتناب كنند.

چند راهكار جهت بهبود اضطراب

هم صحبتی با شخص مورد اعتماد (مشاور ) روشهای ايجاد تمركز ،استراحت در يك اتاق تاريك ، حمام گرفتن طولانی ، ورزشهای تنفس عميق ، حساسيت زدايی و آرام سازی.

ايجاد آمادگی قبل از امتحانات

در ساعات معينی درس بخوانيد چند ساعت متوالی درس خواندن خسته كننده است و سبب كاهش يادگيری می گردد بعد از پايان هر ساعت به مدت ۵تا ۱۰ دقيقه استراحت كنيد.

سعی نمائيد اوقات خود را به زمان كار و زمان مطالعه تقسيم كرده و مطابق برنامه تنظيم شده پيش برويد.

سرعت مطالعه خود را كاهش داده و مطالب را چندين بار بخوانيد سبك يادگيری خود را پيدا كنيد.

تمركز فكر ، ورزش هايی كه موجب تقويت روح می شوند انواع ورزش های بدنی پرداختن به فعاليتهای هنری در ايجاد آرامش واعتماد موثر است. خلاصه نويسی را تمرين كنيد خلاصه كردن مطالب بهترين روش يادگيری است با اين روش شما صرفاً متوجه نكات مهم درس می شويد.

شب قبل از امتحان استراحت كافی داشته باشيد و قبل از شروع امتحان وسایل و لوازم مورد نیاز خود را آماده نمایید.

به امیدموفقیت مرکز مشاوره وبهداشت درمان دانشجویی