به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر و دبیر این همایش گفت: کاشمر در سالهای دور از قطب های تولید پنبه محسوب می شد اما در ۲۵سال گذشته به سبب خشکسالی، کم شدن ارزش افزوده کشت پنبه و واردات بی رویه نخ، کشت پنبه در این منطقه کم رونق شده است.
هادی معماریان افزود: هم اکنون کاشمر بعد از سبزوار، نیشابور، سرخس و رشتخوار جایگاه پنجم را در کشت پنبه در استان داراست.
وی با اشاره به اینکه ۴۸درصد زمینهای کشاورزی در کاشمر مستعد کشت پنبه است گفت: با برگزاری این همایش برای تبدیل کاشمر به پایلوت کشت پنبه در منطقه تلاش میکنیم.
معماریان افزود: شناسایی و احیای حلقه های مفقوده بازار رسانی محصول پنبه، ایجاد ارزش افزوده این محصول و ترغیب و احیای کشت پنبه بین کشاورزان،ترویج کشت ارقام کم اب طلب پنبه از دیگراهداف برگزاری این همایش است.
وی گفت: وجود کشت و صنعت انابد از بزرگترین تولید کنندگان پنبه استان، کارخانه لنترگیری و کارخانه نساجی کاشمر از ظرفیتهای بالفعل شهرستان در زمینه محصول پنبه به شمار می رود.
معماریان با اشاه به فعالیت ۳۰۰هزار نفر در کشور در حوزه صنعت پنبه و نساجی در مشاغل مختلف، رونق کشت پنبه را عامل اشتغالزایی و رونق تولید در کشور دانست.
در حاشیه این همایش یک روزه، نمایشگاه جانبی دستاوردهای پنبه، تجهیزات و مکانیزاسیون و تحقیقات برگزار شده است.
این همایش با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، مجتمع فولاد کاشمربه عنوان معین اقتصادی شهرستان کاشمر، جهاد کشاورزی و ایستگاه تحقیقات کشاورزی، منابع طبیعی استان و مرکز آموزش عالی کاشمر با حضور ۵۰۰شرکت کننده در سالن سرو این شهرستان برپا شده است.
۱۵مهر و هفتم اکتبر روز جهانی پنبه نامگذاری شده است.
استان خراسان رضوی با ۲۵هزار مترمربع سطح زیر کشت پنبه رتبه نخست کشور در این زمینه را دارد.
کاشمر در ۲۲۸کیلومتری مشهد واقع است.
منیع: خبرگزاری صدا و سیما