به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مرکز آموزش عالی کاشمر دکتر هادی معماریان خلیل آباد در این دیدار که در مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز برگزار شد ؛ طی سخنانی گفت: با برگزاری همایشهایی که توسط این مرکز در سالهای اخیر برگزار شده بسیاری از سرمایه گذاران به سمت منطقه ترشیز گسیل شدند لذا تلاش کرده ایم؛ منطقه را به سرمایه گذاران بشناسانیم تا از یک اقتصاد تک بعدی مبتنی بر کشاورزی سنتی رها شود.
دکتر معماریان افزود: کشاورزی در منطقه ترشیز همچنان به صورت سنتی است و در تلاطم رویدادها و حوادثی مانند تغییر اقلیم، خشکسالی، و سیلاب ها دوام نمی آورد به همین جهت باید کاری کرد تا درآمد مردم منطقه را بر مسائل دیگری هم متمرکز کنیم.
وی با اعلام آمادگی جهت همکاری با مرکز فضای مجازی بسیج استان به ویژه در حوزه استارتاپ ها، عنوان کرد: اگر بسیج بتواند فضایی را در اختیار قرار دهد می توان شاهد توفیق بیشتر فعالیتهای استارتاپی در منطقه ترشیز باشیم.
معماریان افزود: اگرچه تلاش شده تفکر نوآوری در شهرستان شکل بگیرد اما بسیاری از خانواده ها و مسئولان و حتی اعضاء هیات علمی دانشگاهها و همکاران مفهوم استارتاپ را نمی دانندئ که باید دراین خصوص باید فرهنگ سازی شود.
به گفته او افراد خلاق بسیاری در منطقه داریم ولی حامی ندارند، لذا تلاش می شود در سال آینده تعداد واحدهای نو آور مستقر در مرکز نوآوری و شتابدهی ترشی را از سه به هفت واحد برسانیم.
وی افزود: متاسفانه به دلیل عدم حمایت، منطقه از ده سال قبل نخبه گریز شده و ما سعی می کنیم با حمایت از نخبگان، مجدد آنها را جذب کنیم.
مسئول مرکز فضای مجازی بسیج استان خراسان رضوی نیز در این دیدار از آمادگی اینمجموعه برای توسعه فضای استارتاپی در سطح استان خبر داد.
عبدا… امینی فر با بیان اینکه مرکز فضای مجازی بسیج از یک و نیم سال قبل در این حوزه ورود کرده است گفت: حوزه کار استارتاپی نیاز به گفتمان سازی و توجیه مخاطب و آموزش دارد که این مقدمات تاحدودی در قالب برنامه های متعدد در سطح دانشگاه ها برگزار شد که چه بکنند و چگونه ایده پروری کنند.
وی با ابراز خرسندی از این که این واحد دانشگاهی در کاشمر به جای ورود در حیطه واسطه گری و استارتاپ هایی که به خدمات معطوف می شود؛ به فکر تولید هست که فوق العاده ارزشمند است اظهار داشت: اکنون در سطح شهرستانهای مختلف استارتاپ های بسیار خوبی برنامه ریزی و قدم های خوبی برداشته شده است.
وی بیان کرد: تلاش شده برای استارتاپ هایی که تکیه شان بر فضای مجازی است و در این حوزه تعریف شده اند؛ بعد از اینکه قوام گرفتند؛ کمک کننده فضای تولید باشند و در سطح استان آنها را زیر چتر حمایت بگیریم و کمک های مشاوره ای مختلف داشته باشیم تا توسعه یابند حتی برای آنها کار تبلیغی انجام می دهیم تا هزینه ریسک اولیه برایشان به حداقل برسد تا بتوانند جوانان بیشتری در این حوزه ورود کنند.
وی با اعلام آمادگی از اختصاص دفتری برای مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز در مشهد برای حمایت از افراد صاحب ایده کنیم؛گفت: در برخی مناطق سپاه ،مکان ها و سوله های بلااستفاده دارد که قرار است به استارتاپ ها اختصاص یابد که اگر در کاشمر هم استارتاپ ها فعالیت داشته باشند پشتیبان مرکز آموزش عالی کاشمر باشیم تا یکی از مجموعه هایی که کمتر و یا استفاده نمی شود به صورت کار اشتراکی در اختیار مجموعه قرار گیرد.
وی با اشاره به توانمندی های منطقه ترشیز در حوزه محصولات کشاورزی گفت: برگزاری استارتاپویکند ترشیز با محور محصولات کشاورزی و در بخش های فرآوری، بسته بندی و بازاریابی توسط مرکز نوآوری ترشیز توجه به نیاز منطقه است که در زمنیه بازاریابی محصولات کشاورزی، فضای مجازی بسیج استان می تواند در این حوزه کمکرسان باشد.
امینی فر بیان کرد: اگر نیاز باشد در مشهد می توانیم مکان ثابتی در اختیار این استارتاپ قرار دهیم تا هم فعالیت داشته باشند.
مسئول مرکز فضای مجازی بسیج استان خراسان رضوی، با بیان اینکه، در حال انجام فعالیت های خوبی برای استارتاپ ها هستیم؛ افزود: اگر مجموعه استارتاپ ویکند ترشیز به آن شبکه بپیوندد مورد حمیات قرار می گیرد به طوریکه در ابتدای سال ۱۴۰۰ هر استارتاپی که به شکست رسیده در صورت رضایت تیم چنانچه تیم دیگری بخواهد در آن موضوع شروع به فعالیت کند گزارشات و آمارها را به آنها ارائه داده و بانک اطلاعاتی در اختیارشان قرار گیرد تا مسیر بازرگانی را ساده و عوامل شکست را کاهش دهیم.
رئیس مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز تیز در این دیدار با اشاره به فعالیت نمایندگانی از این مرکز در شهرستانهای منطقه نماینده و پیگیری راه اندازی دفاتر توسعه و مسائل پژوهشی در فرمانداری های منطقه ترشیز، بیان کرد: ۲۵۰ طرح نوآورانه در بخش های مختلف در منطقه داریم که می توان با حمایتهای مادی و معنوی آنها را به ثمر نشاند.
دکترمجید عاقل از برگزاری استارتاپ ویکند در منطقه در نیمه اسفند امسال خبر داد و گفت: برنامه ریزی های لازم انجام شده تا با فرهنگ سازی بتوانیم در خصوص شکل گیری استارتاپ ها توفیق یابیم و برای سه ایده برتر این استارتاپ تسهیلات ارزان قیمت در نظر گرفته شده است.
وی گفت: تلاش شده با معرفی سرمایه گذاران به استارتاپ ها زمینه جذب سرمایه مورد نیاز فراهم شود .
پروژه استارتاپ ویکند ترشیز با محوریت رفع مشکل فرآوری، بسته بندی و بازاریابی محصولات کشاورزی از روز چهارشنبه ۱۴ اسفند تا عصر روزجمعه ۱۶ اسفند ماه ۹۸ در شهرستان کاشمر برگزار می شود.