ایسنا/خراسان رضوی مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری خراسان رضوی گفت: دانشگاه در مباحث علم و فناوری پرچمدار این حوزه محسوب میشود و نه تنها دانشگاه پرورش دهنده نیروی خلاق، پژوهشگر و مبتکر است بلکه از نظر امکانات زیرساختی در بردارنده امکانات پژوهشی و آزمایشگاهی نیز است.
حمیده رضوی در همایش چگونگی تامین و اخذ حمایتهای مالی که در مرکز آموزش عالی کاشمر برگزار شد، عنوان کرد: انتظار داریم عمده پژوهش و تحقیقات در کشور توسط دانشگاهیان انجام شود، همچنین باید نقطه آغاز استارتاپها و شرکتهای نوآور، خلاق و هستههای فناور و مراکز رشد پژوهشگران دانشگاهی باشند.
وی ادامه داد: اگرچه در دورهای به خاطر تشدید تحریمها و یا افزایش نرخ ارز فشارهایی وارد شد اما خود این مسائل نیز برکاتی برای جامعه داشت و موجب شد در بسیاری از حوزهها رشد بسیار چشمگیری داشته باشیم.
رضوی اظهار کرد: کسب و کارهای جدید باید کشف و با همت و اراده جوانان، فعالیت در این حوزهها بیشتر شود، در واقع آخرین امید ملت ایران به این است که کسب و کارهای جدید و نوپا نتیجه دهد.
وی گفت: اگرچه سالهاست در حوزههای مختلف صنعتگران و تولیدکنندگان خدمات ارائه دادهاند، اما هنوز عقب هستیم و به رشد و شکوفایی مطلوب نرسیدهایم چون در حوزههای دانشی، عرصههای فناوری، علوم بنیادی و کاربردی و در حوزههای جدید سرمایهگذاری لازم صورت نگرفته است.
مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری خراسان رضوی بیان کرد: در این راستا صندوق پژوهش و فناوری خراسان رضوی سعی میکند از نظر حمایتی و مالی تاجایی که ممکن است کمکهای لازم را داشته باشد.
وی گفت: هرچند همه مشکلات با توجه به حوزه مالی رفع نمیشود و مشکلات دست و پاگیر بسیاری وجود دارد، اما مشکلات مالی یکی از دغدغههای اصلی افرادی است که طرح، ایده و ابتکاری دارند و برای به ثمر رساندن آنها نیازمند منابع هستند.
رضوی عنوان کرد: صندوق پژوهش و فناوری خراسان رضوی یک نهاد غیر دولتی است که بیش از ۵۱ درصد سهام آن متعلق به نهادهای عمومی غیر دولتی، افراد حقیقی و شرکتهای حقوقی غیر دولتی و ۴۹ درصد سهام متعلق به بخشهای دولتی است.
وی افزود: این صندوق از سال ۸۷ تاسیس و سرمایه فعلی آن در خراسان رضوی بیش از ۷ میلیارد تومان است و تلاش میشود این سرمایه تا پایان امسال به بیش از ۱۲ میلیارد تومان افزایش یابد.
رضوی گفت: صندوق پژوهش و فناوری استان خراسان رضوی بعد از صندوق دانشگاه تهران و صنعتی شریف رتبه سوم کشور را داراست که تلاش میشود به رتبه برتر دست یابد.
وی اظهار کرد: از سال ۸۷ تاکنون بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان به بیش از ۱۶۰۰ طرح پژوهشی و خدماتی تسهیلات پرداخت شده، همچنین در سال ۹۷ بالغ بر ۱۴ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت گردیده است.
رضوی با بیان اینکه استان خراسان رضوی باید بتواند از نظر علم، دانش و فناوری در کشور سرآمد باشد، گفت: دانشگاه در مباحث علم و فناوری پرچمدار این حوزه محسوب می شود، همچنین علاوه براینکه دانشگاه پرورش دهنده نیروی خلاق، پژوهشگر و مبتکر است بلکه از نظر امکانات زیرساختی در بردارنده امکانات پژوهشی و آزمایشگاهی نیز هست.
مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری خراسان رضوی ابراز امیدواری کرد؛ در منطقه ترشیز دفتر صندوق پژوهش و فناوری خراسان رضوی فعال شود.
رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر در این همایش که ویژه کارخانجات، هستهها، واحدهای نوآور، فناور و شرکتها بود، گفت: متاسفانه بسیاری از پژوهشگران و کارآفرینان از خدمات و حمایتهایی که صندوق پژوهش و فناوری خراسان رضوی دارند، بیاطلاع هستند.
هادی معماریان افزود: در این راستا مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز و مرکز آموزش عالی کاشمر گامهای خوبی را برداشته است، به طوری که با دعوت از افراد تاثیرگذار، موسسات و نهادهای مختلف به شهرستان تلاش کرده افرادی که در حوزه نوآوری، فناوری، خلاقیت و کارآفرینی فعال هستند بتوانند از این تسهیلات و حمایتها برخوردار شوند.
وی بیان کرد: فعالیت مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز تنها مختص مرکز آموزش عالی نیست، بلکه تمامی منطقه ترشیز شامل شهرستانهای کاشمر، خلیلآباد و بردسکن، کوهسرخ میشوند و حتی مهولات نیز مورد حمایت قرار میگیرد و میتوانند از امکانات موجود بهرهمند شوند.
معماریان گفت: مرکز آموزش عالی کاشمر حمایت از مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز را وظیفه و رسالت خود میداند، و از زیست بوم فناوری، نوآوری و کارآفرینی حمایت میکند.
منبع: خبرگزاری ایسنا