اضطراب امتحان نوعی خود اشتغالی ذهنی است که خود کم انگاری و تردید در مورد توانائیهای فرد را به همراه دارد و اغلب باعث ارزیابی منفی و عدم تمرکز حواس و واکنشهای جسمانی نامطلوب می شود.
علائم اضطراب
عصبی بودن، آرام و قرار نداشتن، احساس خستگی، سرگیجه، تکرر ادرار، افزایش ضربان قلب، بی حالی، تنگی نفس، تعریق، لرزش، بیخوابی، دلهره، سردرد، بی اشتهائی و دلشوره می باشد.
روشهای پیشگیری از استرس و اضطراب
دانشجویان نباید یادگیری تمام مفاهیم درسی را به شب امتحان موکول کنند بلکه باید سعی کنند هر درسی در زمان خود و در فرصت مناسب مطالعه کنند تا درشبهای امتحان با خیالی آسوده فقط به مرور درسها بپردازند از یادگیری دروس به صورت فشرده اجتناب کنند.
چند راهکار جهت بهبود اضطراب
هم صحبتی با شخص مورد اعتماد (مشاور ) روشهای ایجاد تمرکز ،استراحت در یک اتاق تاریک ، حمام گرفتن طولانی ، ورزشهای تنفس عمیق ، حساسیت زدایی و آرام سازی.
ایجاد آمادگی قبل از امتحانات
در ساعات معینی درس بخوانید چند ساعت متوالی درس خواندن خسته کننده است و سبب کاهش یادگیری می گردد بعد از پایان هر ساعت به مدت ۵تا ۱۰ دقیقه استراحت کنید.
سعی نمائید اوقات خود را به زمان کار و زمان مطالعه تقسیم کرده و مطابق برنامه تنظیم شده پیش بروید.
سرعت مطالعه خود را کاهش داده و مطالب را چندین بار بخوانید سبک یادگیری خود را پیدا کنید.
تمرکز فکر ، ورزش هایی که موجب تقویت روح می شوند انواع ورزش های بدنی پرداختن به فعالیتهای هنری در ایجاد آرامش واعتماد موثر است. خلاصه نویسی را تمرین کنید خلاصه کردن مطالب بهترین روش یادگیری است با این روش شما صرفاً متوجه نکات مهم درس می شوید.
شب قبل از امتحان استراحت کافی داشته باشید و قبل از شروع امتحان وسایل و لوازم مورد نیاز خود را آماده نمایید.
به امیدموفقیت مرکز مشاوره وبهداشت درمان دانشجویی