مدیر مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز به منظور همافزایی و بهره مندی واحدها و هسته های نوآور و فناور از تجارب این مجموعه در حوزه شتابدهی به کسب و کارهای کوچک و نوپا و دانش بنیان با مدیر شتابدهنده کسب و کار فردوسی دیدار کرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مرکز آموزش عالی کاشمر دکتر مجید عاقل در این دیدار با اشاره به اخذ مجوز فعالیت مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز در سال ۹۵ گفت: خوشبختانه امسال با مساعدت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و پیگیری های مرکز آموزش عالی کاشمر موفق به در اختیار گرفتن فضای مناسب و تجهیز آن جهت مرکز نواوری و شتابدهی ترشیز شده ایم.
وی با بیان اینکه ماموریت اصلی مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز، ایجاد یک مرکز قابل اطمینان برای حمایت و هدایت صاحبان ایده های نو، کارآفرینان و دانش آموختگان دانشگاهی به منظور تجاری سازی ایده ها و پژوهش های دانشگاهی جهت برآوردن نیازهای جامعه است؛گفت: این مرکز با توجه به امکانات علمی و پژوهشی مرکز آموزش عالی کاشمر به عنوان نهادی خدماتی و تسهیلگر با ارائه خدمات آموزشی و مشاوره ای، اعطای تسهیلات مالی به شرکتهای نوپا قصد دارد فرآیند شکل گیری کسب و کارهای کوچک نوپا را تسهیل نموده و منجر به تولید دانش و ثروت و انتقال تکنولوژی به جامعه می شود.
وی با اشاره به پتانسیلها و توانمندی های منطقه در زمینه های مختلف کشاورز، صنعتی و خدماتی گفت:
با توجه به تجربه موفق مجموعه شتابدهنده فردوسی در حوزه های نرم افزاری علاقمند به کسب تجربه جهت بومی سازی تجارب این مجموعه در راستای تحقق اهداف مرکز شتابدهی ترشیز هستیم.
عاقل با اشاره به دستاوردهای مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز در برگزاری دوره های آموزشی و برگزاری استارتاپ ها و شتابدهنده و حمایت از ایجاد و توسعه کارآفرینی و تحقق نوآوری های فناورانه،کمک به رونق اقتصاد محلی مبتنی بر دانش فنی و پیشرفته، ایجاد فضای مناسب جهت تجاری کردن دستاوردهای تحقیقاتی و فناورانه و بسترسازی در راستای ایجاد فرصتهای شغلی مناسب به منظور جذب کارآفرینان و دانش آموختگان دانشگاهی گفت: متاسفانه هنوز فعالیتهای تیمی مناسب و درخوری برای موفقیت و پیشرفت کسب و کارهای کوچک در منطقه ترشیز به طور جدی انجام نشده و ما بنا داریم در این زمینه به طور گسترده فعالیت کنیم.
مصطفی مکارم، بنیان گذار و مدیرعامل شتابدهنده فردوسی، با ابراز خرسندی از انتقال تجربیات این مجموعه به مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز با تاکید بر پرهیز از سیاست زدگی درحوزه فناوری که آسیبزاست؛ گفت: باید اوضاع را به گونه ای مدیریت کرد تا توسعه منطقه در اولویت قرار بگیرد.
وی افزود: برای رشد منطقه باید تمرکز روی کسب و کارهای سنتی گذاشته شود اما رویکردها بر اساس مسائل علمی و به روز باشد.
وی با اشاره به لزوم توجه به موضوع توسعه منطقه در حوزه های صنعت و تجارت با بهره مندی از تکنولوژی اظهار داشت:
با توجه به توانمندی منطقه ترشیز در تولید محصولات متنوع کشاورزی ، جاذبه های گردشگری و … می توان روی توسعه کسب و کارهای کوچک و مداوم در منطقه برنامه ریزی کرد .
مکارم گفت: در حال حاضر سرمایه گذاری روی کشاورزی و صنعت با نگاه نوآورانه فوق العاده ارزش افزوده دارد و با توجه به شرایط اقتصادی کشور و افزایش قیمت دلار هرچه تولید کنیم ارزش افزوده خواهد داشت.
به گفته او شتابدهنده کسبوکار فردوسی از بهار ۱۳۹۶ آغاز به کار نموده و در ابتدا بعنوان شتابدهندهای دانشگاهی با حمایت آکادمی نوآوری و کارآفرینی فردوسی در مرکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد متولد شده و پس از یک سال، فعالیت خود را توسعه و فرآیند شتابدهی را معطوف به چهار حوزه در فناوریهای نرم نموده است.
وی افزود : این مجموعه بر شتابدهی استارتاپهایی با محوریتاطلاعرسانی و رسانههای جدید، بازی و سرگرمی،بازاریابی محتوا و خدمات شهری و گردشگری تمرکز دارد.
در پایان این نشست مقرر گردید به همت شتابدهنده فردوسی و با حضور چند تیم در حوزه شتابدهی و منتورینگ، رویدادهایی جهت مشاوره، منتورینگ و توسعه کسب و کارهای منطقه ترشیز در آینده نزدیک برگزار گردد.