دکتر مصطفی کریمیان اقبال در کارگاه “توسعه ایده و تجاری سازی نتایج تحقیقات ” که به صورت مجازی توسط مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز برگزار شد؛ برضرورت ایجاد زیست بوم نوآوری در منطقه تاکید کرد .
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مرکز آموزش عالی کاشمر در این کارگاه آموزشی دکتر کریمیان طی سخنانی با اشاره به اینکه باید بستری برای رشد شرکتهای کوچک و متوسط فراهم شود تا با شکل گیری تیمهای حرفه ای بستر مناسب برای ایجاد اقتصاد قوی فراهم شود .
وی با بیان اینکه ۱۰ درصد از ایده های جدید ثبت اختراع می شوند و از این ها دودرصد به مرحله تجاری سازی می رسند گفت: شانس شکست و استمرار در شرکت های دانش بنیان بسیار بالاست مگر این که بستری فراهم شود که تعدادی از شرکت های کوچک و متوسط داشته باشیم که تیم های قوی بسازند و رویای خود را دنیال کنند تا هم خد موفق شوند و هم زمینه موفقیت دیگران را فراهم کنند.
وی موتور محرک توسعه کشور را در وجود تیمهای نوآور و فعالیت شرکتهای دانش بنیان دانست.
وی گفت: افراد نوآور و نوآوری در مفهوم خود به معنای توان به کارگیری ایده های نو است که ممکن است از علم، پژوهش و خلاقیت و دانش فنی باشد گفت: اگر دانش فنی را گرفتیم و از آن تولد ثروت کردیم به مرحله تجاری سازی رسیده این آن وقت نوآوری صورت گرفته است و گرنه چه بسیار طرح هایی مبتنی بر دانش فنی وجود دارد که تجاری سازی نشده است .
وی افزود: داشتن یک ایده خوب اگر نتوان آنر ا به محصول تبدیل کرد کافی نیست .
دکتر کریمیان با بیان اینکه خلاقیت فرآیندی است که در زندگی در محیط های مختلف افراد یاد می گیرند که چگونه خلاق باشند و فرآیند خلاقیت را طی می کنند.
وی با اشاره به خصوصیات افراد خلاق گفت: آنها کنجگاوند و قبل از رسیدن به اصل ایده فکر می کنند و با آماده سازی و تمرین عملی برای داشتن راه حل های مختلف به جنبه های عملیاتی و پیاده سازی ایده را بررسی می کنند و با رسیدن به درک واقعی از حل مسئله ایده خود را به صورت اولیه مورد آزمایش قرار می دهند .
وی با بیان اینکه نباید خود را محدود به ایده های دانشگاهی کنیم زیرا راههای رسیدن به ایده متفاوت است؛گفت: در دنیای امروز نمی توانیم از تحولات در عرصه تکنولوژی غافل باشیم گفت: باید روند تغییرات را درک کنیم و با توجه به فعالیتهای نوآورانه به خلف ایده های جدید و ایجاد نوآوری در امور بپردازیم.
وی با تاکید براینکه ایده های جدید در تعامل با دیگران رشد می کند و خلاقیت جمعی ۱۰ برابر بازده بیشتری نسبت به فعالیتهای خلاقانه فردی داردگفت: با طرح ایده های خلاقانه در محیط جمعی نقاط ضعف بررسی می شود.
مدرس کارگاه آموزشی” توسعه ایده و تجاری سازی نتایج تحقیقات” اظهار داشت: ایده تنها از محیط دانشگاه و از دهن دانشجو استاد تراوش نمی کند بلکه افراد مختلف و در محیط های گوناگون می توانند خلق ایده نمایند ما برای این که در دنیا عقب نمانیم باید به سمت توسعه ایده نوآوری و تجاری سازی نتایج تحقیقات برویم.
دکتر مصطفی کریمیان اقبال مدرس این کارگاه افزود:کلید توسعه اقتصادی خلاقیت و توسعه ثروت،نوآوری است و اگر نتوان از ظریق نوآوری ثروتآفرینی کرد همیشه باید مصرف کننده بود.
وی گفت: با پیشرفت تکنولوژی ، صنایع جدید، قدیمی می شوند لذا باید تولید کننده تکنولوژی باشیم و نوآوری کنیم.
وی با تاکید برلزوم آشنایی بافرآیند نوآوری گفت: مانیروی انسانی توانمندی داریم اما مهم رسیدن به مرحله تجاری سازی است.
دکتر کریمیان ابراز کرد : در مرحله اول نوآوی نیاز به تکنولوژی و دانش فنی داریم اما باید تکنولوزی در فرآیند نوآوری تجاری سازی شود.
درپایان این کارگاه آموزشی شرکت کنندگان به طرح سئوالات خود پرداختند.