مدیرآموزشی و پژوهشی مرکز آموزش عالی کاشمر با اشاره به اینکه امروز اولویت اول کشور آب است، گفت: آمایش آب محور و نظام هوشمند عرضه و تقاضای محصولات کشاورزی ضروری است.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مرکز آموزش عالی کاشمر دکتر میثم مجیدی درآئین دیدار نخبگان ترشیز با دکتر محمد باقرقالیباف، رئیس محترم مجلس شورای اسلامی، که جهت حضور در مراسم هشتاد و چهارمین سالگرد شهادت شهید مدرس به شهرستان کاشمر سفر کرده بود گفت: امروز مسئله اصلی و نخست در سطح ملی بیتردید آب است به طوری که حتی دشمنان قسم خورده این کشور هم در تلاش هستند تا ما را گمراه نموده و اولویتهای دیگری را بر ما تحمیل کنند که خسارتهای این غفلت غیر قابل جبران خواهد بود.
این دکترای مدیریت منابع آب، با اشاره به وجود راهکار در این خصوص ابراز کرد: اصلاح ساختار حکمرانی آب، آمایش آب محور، و نظام هوشمند عرضه و تقاضا محصولات کشاورزی با مشارکت مردم هم مشکل امنیت غذایی ما را حل خواهد کرد و هم سبب پایداری منابع آب خواهد شد.
وی با بیان اینکه منطقه ترشیز شامل شهرستانهای کاشمر ، بردسکن، خلیل آباد و کوهسرخ، در همین مسئله آب و پیامدهای آن در کشور رکورددار است گفت: تحقیقات اولیه نشان میدهد ترشیز بزرگ و به خصوص شهرستان کاشمر با ادامه روند کنونی خوشبینانه حدود ۳۵ سال و بدبینانه کمتر از ۲۵ سال دیگر فقط عمر خواهد داشت و متاسفانه در شرق کشور شاید نخستین شهرستانی باشد که به تاریخ خواهد پیوست زیرارکورددار بهره کشی از منابع آبی، رکورددار نشست زمین و کاهش عمق آب زیرزمینی در کشور است.
وی گفت: با این حال کاشمر آنطور که باید مورد توجه جدی دستگاههای متولی قرار ندارد در صورتی که راهکار وجود دارد به طوریکه در صورت حمایت دستگاهها و نهادهای متولی استانی و کشوری، و حمایت وزارت علوم، این مساله در همین شهرستان و به کمک مشارکت بدنه علمی و مردم و همراهی و همافزایی ذینفعان و سایر نهادهای دولتی و خصوصی، تا حدود زیادی قابل اصلاح است و میتوان تا به شکل امیدوارکنندهای، جلوی وقوع فاجعه در این منطقه را گرفت.
وی با اشاره به وضعیت بن بست بودن ترشیزگفت: کاشمر در تاریخ خود همواره از بنبست بودن رنج برده است که همین سبب حاکمیت اقتصاد خرد و نداشتن هیچگونه پروژه کلان عمرانی و اقتصادی و در نهایت افزایش ریسک سرمایهگذاری در این منطقه شده است و تا زمانی که این مشکل ادامه داشته باشد بسیاری از مسائل دیگر از جمله همین موضوع آب و سرمایهگذاری نیز قابل حل نخواهد بود.
وی خروج منطقه از بنبست را نقطه عطفی در تاریخ و توسعه ترشیز دانست و گفت: فرودگاه کاشمر یک ظرفیت مغفول مانده در این شهر است که باید بر توسعه و ارتقا آن تلاش بیشتری صورت گیرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه دولتی کاشمر به عنوان محور تحول فکری و توسعه پایدارمحسوب می شود که در چند جبهه مورد تهدید و بی مهری است.
وی گفت: اولین تهدید، موضوع ساماندهی و ادغام و حذف است که هر بار با عنون جدیدی مطرح شده و انگیزه، تلاش و تکاپو را از فعالان دانشگاه سلب مینماید و متاسفانه هیچ طرح مطالعه شده درستی در این خصوص در دستور کار نیست هرچند پیشنهاد ایجاد دانشگاهی جامع در جنوب خراسان رضوی از سوی ما مطرح شده است تا این دانشگاه جامع نخستین دانشگاه مبتنی بر توسعه پایدار با ماموریت حل مسائل منطقهای باشد که تاکنون مورد حمایت قرار نگرفته است.
مدیرآموزشی و پژوهشی مرکز آموزش عالی کاشمر شرایط استخدامی کار معین یاوران علمی و کارکنان دانشگاه را که سال ها سابقه فعالیت دارند و بخش قابل توجهی از ساختار سازمانی این دانشگاه را تشکیل میدهند، هرگز مطلوب و در شان این نیروها ندانسته و عدم احساس امنیت شغلی، کاهش قدرت ریسک و خلاقیت و در نهایت زیان کلی سازمان از این بابت را چالشی جدی قلمداد نمود و همت و اراده جدی مجلس محترم شورای اسلامی در تبدیل وضع این بدنه کارشناسی راخواستار شد.
وی افزود: مرکزآموزش عالی کاشمر بعد از ۱۰ سال فاقدبودجه عمرانی است و همین امر باعث شده قدرت تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی و ایجاد فضای کالبدی در شان دانشگاه دولتی به عنوان یکی از مهمترین محورهای تحول و توسعه ترشیز را نداشته باشیم.
وی ابراز امیدواری کرد؛ با حمایت مسئولان در راستای ماموریت و مسئولیت دانشگاه همه تلاش خود را به کار میگیریم تا ضمن حفظ سرمایه های انسانی و نخبگان این شهر، ظرفیتی برای جذب و حفظ سرمایههای انسانی و متخصصین و نخبگان واقعی فراهم آوریم و در این راستا حمایت از مدیران توسعهگرا و دلسوز بومی را در جهت بهرهمندی از تمام ظرفیتهای نخبگانی منطقه را درخواست نمود.
وی بیان کرد: اکنون ترشیز در لولای تاریخی خود قرار دارد و تداوم حیات و توسعه در این منطقه، نیازمند همگرایی و همافزایی جدی بین مردم و مسئولین و تعالی مسئولیتپذیری اجتماعی نهادهای مختلف به ویژه نهاد مقدس دانشگاه است.
آمایش آب محور ضروری است
Leave a Comment
Leave a Comment