دکتر مجید عاقل درگفتگو با روابط عمومی و امور بین الملل مرکز آموزش عالی کاشمر اظهار داشت: مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز اگر چه مجوز خود را ردر سال ۹۵ اخذ نمود اما امسال با حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با اختصاص فضایی به مساحت ۵۵۰ متر مربع و تخصیص اعتبار مورد نیاز و تجهیز آن به طور جدی فعالیت خود را آغاز کرد به طوریکه در اولین اقدامات ضمن برگزاری دو همایش برای آشنایی صاحبان کسب و کار های کوچک نوپا با حمایت های مالی صندوق پژوهش و فناوری و همچنی آشنایی با مفاهیم استارتاپ و فعالیتهای نوآورانه هم اکنون در حال عقد قرارداد استقرار و انجام حمایت های لازم از دو هسته نوآور در حوزه کشاورزی و صنعت می باشد.
وی گفت: یک تیم درخصوص ساخت دستگاه پوست گیر دانه کینوا در مرحله ثبت اختراع قرار دارد و اقدامات مورد نیاز در دست انجام است و تیم دیگر در زمینه آب پیمای غواصی ثبت اختراع خود را انجام داده و با کمک و حمایت مرکز نوآوری سایر اقدامات خود را در زمینه تجاریسازی و تکمیل محصول اولیه درحال پیگیری است.
عاقل افزود: در حال حاضر بررسی ها در زمینه فعالیت چهار هسته نوآور دیگر نیز در حال انجام است. قابل ذکر اینکه دراین مدت ۲۵ طرح درخواست حمایت از مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز اعلام وصول شده که با بررسی های انجام شده ۱۰ طرح، شرایط حداقلی برای حمایت را داشته اند که درشورای راهبری مورد بررسی قرار گرفته که جهت بررسی های بیشتر به داوران ارجاع گریده است.
وی با ابراز خرسندی از این که مرکز آموزش عالی کاشمر از جمله معدود دانشگاههای خراسان رضوی است که توانسته با حمایت معاونت علمی و فناروی ریاست جمهوری، زمینه فعالیت مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز رافراهم آورد؛ گفت: در ادامه فعالیتهای این مرکز قصد داریم پروژه برگزاری رویداد استارتاپ ویکند ترشیز را با محوریت رفع مشکل فرآوری، بسته بندی و بازاریابی محصولات کشاورزی اجرایی نماییم.
مدیر مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز با اشاره به وجود پتانسیل ها و ظرفیت های منطقه در زمینه تولید محصولات کشاورزی متنوع اعم از انگور، بادام، پسته، انار و لزوم گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی و فرآوری محصولات کشاورز ی و بسته بندی و بازایابی و فروش آنها که تاکنون مورد غفلت قرار گرفته است، گفت: برگزاری استارتاپ ویکند ترشیز با محوریت رفع مشکل فرآوری، بسته بندی و بازاریابی محصولات کشاورزی دارای اهمیت ویژه ای است که کمک زیادی به رونق اقتصادی منطقه ترشیز خواهد نمود.
دکتر عاقل با اشاره به برگزاری جلسه اخیر شورای راهبری این مرکز اظهار داشت: با توجه به این که اهمیت دادن به موضوع فرآوری، بسته بندی و بازاریابی محصولات کشاورزی، در فرآیند توسعه منطقه نقش کلیدی داشته و توجه بیشتر به آن، تسریع در رشد و توسعه کشاورزی و اقتصادی را در پی دارد و تلاش در این عرصه از سوی مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز به عنوان زیرمجموعه مرکز آموزش عالی کاشمر در راستای ایفای نقش مسئولیت اجتماعی دانشگاه است برنامه ریزیهایی در خصوص برگزاری پروژه استارتاپ ویکند ترشیز در دست انجام است.
وی محورهای رویداد استارتاپی را در حوزه فرآوری و بسته بندی شامل نگهداری و انبارداری محصولات کشاورزی، طراحی و بهینه سازی سامانه های فرآیندی فرآوری، کشاورزی افزایش ماندگاری محصولات، سلامت غذایی در تولید محصولات کشاورزی محصولات کشاورزی؛ جداسازی، درجه بندی، بسته بندی و کنترل کیفیت تکنولوژی های نوین در صنایع تبدیلی، سلامت و ارزش غذایی، کاهش ضایعات و پسماندهای صنایع غذایی و کشاورزی، مشاغل خانگی و محصولات کشاورزی، بسته بندی محصولات کشاورزی ارگانیک و طراحی بسته بندی محصولات کشاورزی طرح های مخاطبان این رویداد ارائه و مورد داوری داوران عنوان کرد و گفت:در محور بازاریابی نیز طرح ها و ایده های مخاطبان در حوزه های: نوآوری در تحویل محصولات کشاورزی، گردشگری، توریسم و بازاریابی محصولات کشاورزی در قالب سوغات، فضای مجازی و بازاریابی محصولات کشاورزی، پتانسیلیابی در حوزه عرضه و تقاضا، حمل و نقل و شبکه توزیع، برندینگ محصولات کشاورزی،نقش صنایع دستی در بسته بندی و بازاریابی مورد داوری قرار خواهد گرفت.
عاقل گفت این رویداد از روز چهارشنبه ۱۴ اسفند تا عصر روزجمعه ۱۶ اسفند ماه ۹۸ در کاشمر برگزار می شود و متقاضیان شرکت در رویداد می توانند با مراجعه به سایت رویداد به نشانی
www.torshizsw.ir از سایر جزئیات رویداد مطلع گردیده و نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر تیم اجرایی رویداد مشخص شده و مزایایی برای شرکت کنندگان در این رویداد از آشنایی با اساتید و منتورهای برجسته کشور در حوزه بسته بندی، برندینگ، دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی و…، اهدای جوایز ۵۰، ۴۰ و