شعار هفته ملی محیط زیست در سال ۱۴۰۳ “سهم من در تداوم حیات” است که در راستای اهداف حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست نامگذاری شده است.
امروزه یکی از معضلات اصلی جوامع در زمینه محیط زیست مربوط به مدیریت پسماند است که به خاطر حجم بسیار بالای آن مشکلات زیادی را برای جوامع ایجاد نموده است. مدیریت پسماند یکی از ضروریترین محورهای توسعه پایدار محسوب می گردد. تولید انواع پسماند در زندگی انسانها امری اجتناب ناپذیر بوده و بی شک عدم توجه کافی به این موضوع می تواند تأثیر زیادی در تخریب محیط زیست و طبیعت داشته باشد. در این زمینه، تفکیک زباله و بازیافت آن، میتواند نقش مهمی در کاهش پسماندها، کاهش آلودگی محیط زیست و حفظ سلامت جامعه داشته باشد. استفاده از سطلهای تفکیک زباله علاوه بر حفظ سلامت جامعه و کاهش آلودگی محیط زیست، نیاز به استفاده بیشتر از منابع طبیعی مانند چوب، نفت، و معادن، را نیز کاهش می دهد و باعث حفظ منابع طبیعی و جنگلها حفظ میشوند.
دانشگاه دولتی کاشمر که پیشرو در توسعه پایدار و حفظ محیط زیست در منطقه است، در هفته ملی محیط زیست اقدام به تجهیز دانشگاه با سطل های تفکیک زباله با هدف ترویج فرهنگ بازیافت، مدیریت پسماند و ترغیب و گسترش رفتارهای محیطزیستی مسئولانه در بین کارکنان و نیز دانشجویان که سفیران جامعه و آیندهسازان کشور در دانشگاه هستند، نمود.
مزایای استفاده از سطل های تفکیک زباله عبارتند از:
۱- کاهش زبالههای دفنی
با جدا کردن مواد قابل بازیافت از زبالههای معمولی، میزان زبالههایی که به مکانهای دفن ارسال میشود کاهش مییابد. این کار باعث کاهش فشار بر مکانهای دفن و کمک به حفظ فضاهای زمینی میشود.
۲- کاهش آلودگی محیط زیست
با استفاده از سطلهای بازیافت، میزان آلودگی آب، خاک و هوا به دلیل زبالههای سوختنی کاهش مییابد. همچنین، با جدا کردن مواد بازیافتی از زبالههای مخلوط، احتمال آلودگی خاک و آبهای زیرزمینی نیز کاهش مییابد.
۳- حفظ انرژی
بازیافت مواد نیاز به انرژی کمتری برای تولید مجدد آنها نسبت به تولید مواد جدید دارد. این کار باعث صرفهجویی در مصرف انرژی و کاهش انتشار گازهای گلخانهای میشود.
۴- ایجاد اشتغال
صنعت بازیافت به ایجاد اشتغال و ارزش افزوده میانجامد. ایجاد و توسعه واحدهای بازیافتی موجب ایجاد فرصتهای شغلی در زمینه جمعآوری، جداسازی، و بازیافت مواد میشود.
۵- آگاهیبخشی و آموزش
استفاده از سطلهای بازیافت میتواند فرصتی برای آموزش و آگاهیبخشی در مورد اهمیت محیط زیست و بازیافت فراهم کند. این ابزارها به افراد کمک میکنند تا بیشتر با روشهای بازیافت آشنا شوند و نقش خود در حفظ محیط زیست را درک کنند.
با توجه به این مزایا، استفاده از سطلهای بازیافت برای هر همه افراد جامعه ضروری است تا همکاری مشترک برای حفظ محیط زیست و کاهش تاثیرات منفی زبالهها انجام دهند. لذا از تمامی دانشجویان و همکاران عزیز دعوت می شود با تفکیک زباله و قرار دادن آنها در این سطل ها در تحقق اهداف مدیریت پسماند، حفاظت از محیط زیست و سلامت جامعه کمک نمایند.
نصب سطل های تفکیک زباله در دانشگاه در هفته ملی محیط زیست
این مقاله را به اشتراک بگذارید
نظر بدهید
نظر بدهید