مدیر مرکز آموزش عالی کاشمر :
مابه عنوان دانشگاهی دولتی پیشرو توسعه پایدار، رسالت خود را جهت حفظ زیست بوم انجام میدهیم
به گزارش روابط عمومی و بین الملل مرکز اموزش عالی کاشمر،دکتر هادی معماریان خلیل آباد در دیدار با رییس مرکز اقلیم شناسی کشور گفت: مرکز آموزش عالی کاشمر به عنوان تنها دانشگاه دولتی پیشرو توسعه پایدار در منطقه ترشیز، رسالت خود را جهت حفظ زیست بوم انجام میدهد.
معماریان در این دیدار که در محل مرکز آموزش عالی کاشمر برگزار شد؛افزود: با توجه به این که تاکنون از پتانسیلهای منطقه دربخشهای مختلف به خوبی استفاده نشده است بر این اساس شناساندن چالشها و ظرفیتهای منطقه ترشیز با استفاده از تقویت بخش خصوصی مدنظر قرار گرفته است.
وی با اشاره به برگزاری همایش ملی توسعه پایدار در فروردین ماه سال ۱۳۹۸ در کاشمر اضافه کرد: هدف از برگزاری این همایش بررسی چالشها و آسیبهای تحقق توسعه پایدار، تدوین راهبردها و چشمانداز توسعه پایدار، ترسیم نقشه راه رسیدن به وضع مطلوب، شناسایی ظرفیتها و توانمندیهای بخش خصوصی به ویژه در منطقه ترشیز، شناسایی پتانسیلهای توسعه و بهبود در منطقه ترشیز و تببین مسئولیت اجتماعی دانشگاهها در زمینه توسعه پایدار است.
مدیر مرکز آموزش عالی کاشمر گفت: این همایش برای اولین بار در سطح ملی و در محورهای کشاورزی و امنیت غذایی، مدیریت شهری پایدار، هوشمند سازی و توسعه دیجیتال، حمل ونقل پایدار، انرژیهای تجدیدپذیر، گردشگری و صنایع دستی، صنعت، معدن و توسعه پایدار، آب و توسعه پایدار و مشارکت مردمی و توسعه اقتصادی برگزار میشود.
معماریان افزود: تاکنون برای برگزاری همایش توسعه پایدار که فروردینماه ۹۸ در مرکز آموزش عالی کاشمر برگزار میشود مقالات بسیار خوبی دریافت کردهایم و به جزهمایش اصلی هشت کارگاه تخصصی نیز در این همایش تدارک دیده شده است.
وی ادامه داد: یکی از محورهای همایش، تغییر اقلیم و توسعه پایدار است لذا پژوهشکده اقلیم شناسی می تواند در این همایش به بیان ایده های تخصصی خود در این حوزه بپردازد.
به گفته او متاسفانه هنوز برخی از مسئولان مساله تغییر اقلیم را باور ندارند و این موضوع میتواند زمینه برپایی یک کارگاه بسیار ارزشمند و مهم در حاشیه همایش اصلی را فراهم کند.
معماریان افزود: با وجود این که منطقه ترشیز فرصت بسیار خوبی برای توسعه دارد ولی متاسفانه به خاطر برخی چالشهای سیاسی در منطقه از چرخه توسعه عقب افتاده است.
رییس پژوهشکده اقلیم شناسی کشور در ادامه این نشست با اعلام امادگی جهت همکاری با مرکز آموزش عالی کاشمر در راستای برپایی همایش ملی توسعه پایدار در این شهر به سابقه فعالیت این مرکز اشاره و ابراز کرد: در سال ۷۵ کنگره سازمان جهانی هواشناسی تصویب کرد که به خاطر وجود موضوع تغییر اقلیم و نیاز به ارائه خدمات اقلیمی بیشتر به کاربران، باید هر کشوری یک مرکز ملی اقلیم شناسی داشته باشد که فعالیت این مرکز در ایران به تصویب رسید و براساس امکان سنجی صورت گرفته در همان سال خراسان رضوی به عنوان مرکز ملی اقلیم شناسی انتخاب و این مرکز تاسیس شد.
دکتر ایمان باباییان ادامه داد: در آسیا پنج کشور کره جنوبی، ژاپن، چین، هند و ایران عضو برنامه خدمات اقلیمی سازمان جهانی هواشناسی هستند که در کنار هم فعالیت می کنند و مسئولیت این امر در ایران بر عهده پژوهشکده اقلیم شناسی است.
رئیس پژوهشکده اقلیم شناسی گفت: پژوهشکده اقلیم شناسی، مرکز مدیریت ریسک بلایای جوی اقلیمی با تکیه بر خشکسالی کشورهای عضو اکو را نیز برعهده دارد همچنین مرکز پایلوت اقلیم غرب آسیاست که تلاش میشود مجوز قطعی این مرکزیت را اخذ کنیم.
بابائیان افزود: این مرکز برای همکاری با مرکز آموزش عالی کاشمر در خصوص برپایی همایش توسعه پایدار و انعقاد تفاهمنامه همکاری در حوزه مسائل مربوط به تغییر اقلیم و شرایط گذر از آن آمادگی دارد.
مابه عنوان دانشگاهی دولتی پیشرو توسعه پایدار، رسالت خود را جهت حفظ زیست بوم انجام میدهیم
نظر بدهید
نظر بدهید