امام جمعه کاشمر گفت: در جامعه توحیدی دین و سیاست باید یکی بوده و نمیتوانند از یکدیگر جدا باشند که اگر این گونه باشند حوزه و دانشگاه هم از یکدیگر جدا خواهند.
حجتالاسلام سیدکاظم طباطبایی، امام جمعه کاشمر روز گذشته، ۲۷ آذر در همایش وحدت حوزه و دانشگاه که در مرکز آموزش عالی کاشمر برگزار شد، اظهار کرد: در یک تقسیمبندی کلی دو جهانبینی توحیدی و مادی بسیار مهم و مطرح هستند، به طوریکه تمامی بحثها و موضعگیریهای دانشمندان و محققان حول این دو، بحث میشود.
وی با بیان اینکه در جهانبینی توحیدی منظور اینکه جهان یک مبدأ و مقصد دارد که آن معاد است، بیان کرد: براساس همین تفکر جهانبینی توحیدی ایدئولوژی به وجود میآید.
امام جمعه کاشمر ایدئولوژی را زائیده جهانبینی دانست و اظهار کرد: اگر جهانبینی مادی باشد ایدئولوژی هم مادی میشود به طوریکه از نوع نگاه به عالم فکر و ایده ساخته میشود.
وی با اشاره به اینکه در نظام توحیدی و الهی تمام برنامهها و اقداماتی که صورت میگیرد به یک هدف نهایی که خدا است ختم میشود، عنوان کرد: در جهانبینی مادی این مسائل وجود ندارد و به یک هدف نهایی ختم نمیشوند.
طباطبایی اظهار کرد: کشورهای اروپایی هیچگاه نتوانستهاند بین آموزشهای علمی و دانشگاهی و آنچه را که کشیشها مطرح میکنند آشتی برقرار کنند چون چیزی به عنوان متافیزیک را قبول ندارند و نگاهشان مادی است.
وی افزود: حال که ما در نظام توحیدی و الهی هستیم و تفکرمان جهانبینی توحیدی است بسیار خوب میتوان بین این اجزاء وحدت ایجاد کرد.
امام جمعه کاشمر با بیان اینکه اگر از وحدت حوزه و دانشگاه صحبت میشود بدین معنا نیست که درسهای دانشگاه بالاجبار باید در حوزه تدریس شود و یا درسهای حوزه حتما وارد دانشگاه شود، بیان کرد: موضوعات علمی میتوانند ارتباط با هم داشتند باشند اما نمیتوانند با یکدیگر وحدت پیدا کنند.
وی وحدت را در هدف دانست و اظهار کرد: حوزه و دانشگاه باید بازوی یکدیگر باشند چون هردو برای سعادت بخشی ملت ایران تلاش میکنند.
طباطبایی با اشاره به اینکه علم، دانش، هنر، صنعت، تخصص، شعر، نقاشی، موسیقی، تئاتر، فیلم و فنآوری و… هیچ کدام هدف نیستند و همه باید وسیله باشند، گفت: در نظام توحیدی اگر این مسائل هدفدار شوند و با حفظ ارزشهای کرامت انسانی مطرح شوند همه مورد نیاز هستند.
وی با بیان اینکه حتی نماز، مجتهد و مرجع شدن نباید هدف باشند بلکه وسیلهای برای رسیدن به خدا هستند، افزود: در دانشگاه هم باید برای رسیدن به خدا تخصص به دست آورند.
امام جمعه کاشمر با اعلام اینکه در جامعه توحیدی دین و سیاست باید یکی بوده و نمیتوانند از یکدیگر جدا باشند که اگر این گونه باشند حوزه و دانشگاه هم از یکدیگر جدا خواهند بود، اعتقاد به ارزشهای اخلاقی را از دیگر ملاکهای وحدت حوزه و دانشگاه دانست.
وی با اشاره به اینکه نباید فکر کرد که لازمه پیشرفت برداشته شدن همه خطر قرمزها است، بیان کرد: انسان پیشرفته و مترقی بدین معنا نیست که باید به وضعی که اکنون اروپائیان به عنوان ملاک معرفی میکنند وجود داشته باشد.
طباطبایی گفت: قضاوت اروپائیان در خصوص افراد ظالمانه است و ملاک برایشان تحصیلات افراد نیست و بیشتر به نوع پوشش توجه دارند.
وی اخلاق محوری، همسویی و همگرایی در برابر تهاجمات فرهنگی را ضروری دانست و گفت: هر چه ضد ارزش، اخلاق و کرامت انسانی باشد برای ما قابل قبول نیست.
در این همایش هادی معماریان، رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر نیز گفت: بدون شک حوزه و دانشگاه بدون همکاری یکدیگر نمیتوانند در رسیدن به اهداف موفق باشند.
معماریان با بیان اینکه در سالهای اخیر وحدت خوبی بین حوزه و دانشگاه برقرار شده است، افزود: حوزه و دانشگاه دو بال برای نظام جمهوری اسلامی هستند.
وی با تأکید براینکه زیبنده استاد دانشگاه و حوزه نیست که وارد فضاهای جناحی و باند بازی شوند، اظهار کرد: به رغم اینکه برخی حوزه را به عنوان محل دین و دانشگاه را محل علم معرفی میکنند اما این خطر بسیار بزرگی است.