مدیر مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز گفت:
100 درصدهستههای نوآورمرکز نوآوری ترشیزدر مسیردانش بنیان شدن هستند.
دکتر مجید عاقل در گفتگو با روابط عمومی و امور بین الملل مرکز آموزش عالی کاشمر با بیان اینکه از سال قبل ۱۱ هسته نوآور در مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز استقرار یافته اند، و ۵ هسته دیگر درخواست استقرار نموده و پروسه داوری آنها در حال انجام است افزود: هدف مجموعه، خلق اکوسیستمی برای ایجاد و توسعه نوآوری و در نتیجه اشتغال پایدار با تمرکز بر آموزش و خلق فضای باز نوآوری و حمایت از تیمهای استارتاپی و توسعه اقتصاد دانش بنیان است.
وی بیان داشت: هسته های فناور مستقر در مرکز، در زمینه هایی همچون “ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته”، “داروها و فرآورده-های پیشرفته حوزه تشخیص و درمان”، “کشاورزی، فناوری زیستی و صنایع غذایی” و “صنایع فرهنگی، صنایع خلاق، علوم انسانی و اجتماعی” در حال فعالیت هستند.
قابل توجه اینکه ثبت اختراع یکی از واحدهای فناور نهایی گردیده و ثبت اختراع واحد فناور دیگر در مرحله داوری در پارک علم و فناوری می باشد و مراحل ساخت نمونه اولیه و توسعه محصولات سایر هسته های مستقر نیز در حال پیگیری می باشد.
دکتر عاقل گفت: تاکنون فعالیت هسته ها در قالب واحد فناور بوده که با پیگیری های انجام شده در ماه های گذشته، خوشبختانه اقدامات لازم جهت ثبت شرکت تمامی واحدها نهایی گردیده و از این پس می توانند فعالیت های خود را بصورت حقوقی ادامه دهند.
وی با اعلام اینکه یکی از شاخص های ادامه فعالیت هسته ها در پروسه دانش بنیان شدن، ثبت شرکت توسط آنان می باشد، این اقدام را اقدامی موثر در اینخصوص دانسته و ابراز امیدواری نمود بتوانیم با پیگیری های واحدهای مختلف تیم ستادی مرکز و تکمیل فرآیندهای لازم، شاهد اخذ حمایت ها و تسهیلات مورد نیاز جهت ادامه فعالیت شرکت های مستقر باشیم.
وی بیان داشت: با توجه به موافقت نامه حمایتی جدید با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با افتتاح مکان جدید مرکز نوآوری ترشیز، به زودی پس از اعلام فراخوان های لازم و طی مراحل داوری و اداری لازم، میزبان ده تیم و هسته جدید خواهیم بود.
وی با اشاره به عملکرد مرکز شتابدهی ترشیز در شش ماهه اخیر گفت: برگزاری حداقل ۶۰۰ نفرساعت مشاوره و نیز برگزاری کارگاه های آموزشی و رویدادهای انگیزشی و انجام بازدیدهای ادواری این مرکز در شش ماه گذشته، از جمله فعالیت های این مرکز به شمار می رود که امید است با فروکش کردن موج ویروس کرونا و با شروع بکار مراکز آموزشی و دانشگاهی از ابتدای مهر، شاهد انجام سایر اقدامات درخصوص توانمندسازی هسته ها و شرکت های مستقر باشیم.
دکترعاقل ابراز کرد: پارسال با بهره مندی از خدمات و تسهیلات صندوق پژوهش و فناوری خراسان رضوی، مبلغی بالغ بر ۶میلیارد ریال در راستای حمایت و ایجاد و توسعه کسب و کارهای نوپا و دانش بنیان تامین اعتبار گردیده است که با توجه به تعامل با کمیته امداد امام خمینی(ره) و بنیاد برکت، بدنبال حمایت بیش از پیش از این نوع کسب و کارها و کارآفرینی و اشتغال در سطح منطقه ترشیز هستیم.
مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز با حمایتهای مادی و معنوی از طرح ها و ایده های نوآورانه و کسب وکاری در مرکز آموزش عالی کاشمر، پس از طی پروسه اولیه فعالیت های مقدماتی خود و با حمایت پارک علم و فناوری خراسان در سال۹۶، فعالیت رسمی خود را زیرنظر مستقیم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خرداد سال ۱۳۹۸ آغاز نمود.