طی مراسمی با حضور مسئول شورای استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خراسان رضوی و مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد خراسان رضوی دفتر این نهاد در مرکز آموزش عالی کاشمر افتتاح شد .
مسئول شورای استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خراسان رضوی در این مراسم با تاکید برارتباط بین حوزه و دانشگاه گفت: ارتباط این دومرکز به ایجاد جامعه جوان سالم کمک می کند لذا ضرورت دارد دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها زمینه این ارتباط را فراهم آورد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مرکز آموزش عالی کاشمر حجت الاسلام والمسلمین احمد ترابی دراین مراسم اظهار کرد: در بخشی از زمانها و مقاطع تاریخی بشر گرفتار تصوری شد که دانش بشری میتواند زندگی انسانها را مدیریت کند و دیگر نیاز به اندیشه الهی، معنوی و دینی نیست.
وی تصریح کرد: اگرچه در اواسط قرن ۱۷ میلادی جامعه علمی مسیحی علیه کلیساها قیام کردند و به حاشیه راندند اما اکنون پس از گذشت سه قرن از آن ادعا در میان دانشمندان غربی، کسانی مدعی شدند که چرا دین را به کنار راندیم.
وی با بیان اینکه جامعه اسلامی از جدایی اندیشه دینی و اندیشه علمی آسیب زیادی دیده و اگر امروز خلاهای مدیریتی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دیده میشود به خاطر این جدایی است؛افزود: نباید گمان کرد که دوره دین و اندیشه دینی گذشته است، امروزه همان اندیشه دینی حتی صهیونیست را دارد تشویق و برای جهان برنامه ریزی میکند هرچند دینشان نادرست و تحریف شده، اما پشت این تحرکات همان اندیشه دینی وجود دارد.
وی پشتوانه اندیشه داعش را یک اندیشه دینی دانست و اظهار کرد: اگر اندیشه درستی پشت آن بود این تعداد نیرو و هزینه بسیاری که تاکنون شد میتوانست جهان را مدیریت کند.
ترابی بیان کرد: اگر مدیریت و اداره جامعه بشری به دست اندیشه فقهی، عالم با تقوا بود جهان اسلام حرف اول را از نظر نیروی انسانی و منابع و ذخایری که دارد در دنیا میزد و جهان را تحت تاثیر قرار میداد.
وی با اشاره به اهمیت جایگاه حوزه و دانشگاه تصریح کرد: کسی که بخواهد در دانشگاه فعالیت کند باید به آن اعتقاد داشته باشد، اگر بخواهیم جامعه دانشگاهی به سمت اهداف الهی حرکت کند و یا دینی شود باید مسئولان به اهمیت دانشگاه اعتقاد داشته باشند.
وی با تاکید بر اقامه نماز اول وقت در دانشگاه و حضور به موقع مسئولان در صف اول افزود: دانشجو نباید در دانشگاه احساس کند که بین علم آموختن و نماز خواندن فاصله است.
مسئول شورای استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خراسان رضوی مطرح کرد: در شرایط فعلی نیازمند جامعه و جوان سالم و انسان امیدوار هستیم و باید برای رسیدن به این اهداف با کمک حوزه و دانشگاه این فضا را ایجاد کنیم.
وی افزود: دفتر نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه نباید سلیقه سیاسی اعم از راست و چپ را ملاک قرار دهد زیرا این نگاهها فرسایشی است لذا باید برهم افزایی بیشتر بین نیروها تلاش و از پر رنگ کردن اختلافات سلیقه ای دوری شود.
وی نظارت بر دروس معارف را یکی از وظایف نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه دانست و افزود: نباید در دانشگاه از اساتیدی برای دروس معارف استفاده شود که توان لازم برای تدریس را ندارند و بیشتر جوانان را دینزده میکنند.
رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر نیز طی سخنانی با بیان اینکه منطقه ترشیز شامل شهرستانهای کاشمر، خلیلآباد، بردسکن و کوهسرخ با پتانسیل جمعیتی بالای ۴۰۰ هزار نفر منطقهای کهن با پیشینه درخشان علمی و فرهنگی است.
هادی معماریان افزود: بدون شک رشد و توسعه هر جامعهای بدون توجه به علم، دانش و آموزش امکان پذیر نخواهد بود، یقیناً دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در این زمینه نقش کلیدی و اساسی ایفا میکنند.
معماریان اظهار کرد: منطقه ترشیز هم اکنون دارای هفت مرکز دانشگاهی شامل مرکز آموزش عالی دولتی کاشمر، دانشگاه پیام نور کاشمر و بردسکن، دانشگاه آزاد کاشمر و بردسکن، موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی و دانشکده پرستاری با پتانسیل دانشجویی بیش از چهار هزار نفر دانشجو و مراکز حوزوی فعال علمی برادران و خواهران است.
وی مطرح کرد: بدون شک این حجم از فعالیتهای علمی، آموزشی و دانشگاهی نیازمند برنامه ریزیهای فرهنگی مدون و پیشرو است که نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در این زمینه میتواند بسیار کمک حال دانشگاهیان باشد.
رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر عنوان کرد: بدون شک نقش نهاد رهبری در دانشگاه تنها معطوف به مسائل فرهنگی نیست، در دانشگاه با موضوعات و مشکلات بسیاری در زمینه مسائل بودجهای و لجستیک و همچنین مسائل آموزشی و دانشجویی و توسعه آموزشی و پژوهشی مواجه هستیم.
وی افزود: دانشگاههای کوچک مشکلات زیادی در بحث توسعه رشتهها و جذب هیات علمی، تجهیز و به روزرسانی آزمایشگاهها و مراکز نوآوری و رشد و بودجههای عمرانی و نگهداری فضاهای فیزیکی دارند.
معماریان تاکید کرد: حل تمامی مشکلات نیازمند کمک نهاد رهبری است، نهاد میتواند کمک بسیاری در جذب خیرین و در توسعه روابط بین سازمانها داشته باشد.
وی یادآور شد؛ ما به نهاد نگاه تنها فرهنگی نداریم بلکه نگاهی فراتر شامل عمرانی، آموزشی، پژوهشی و توسعه داریم، نهاد میتواند نقش مهمی در تدوین سند توسعه راهبردی دانشگاهها و همچنین نقش جامع علمی کشور داشته و به توسعه عدالت آموزشی در استان کمک کند.
رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر گفت: متاسفانه گاهی اوقات دانشگاههای بزرگ و مادر استان این نگاه را نداشته و مشکلاتی برای دانشگاههای کوچک در جذب هیات علمی، دانشجو و توسعه رشتهها متناسب با نیازهای منطقه ایجاد میکنند.
امام جمعه کاشمر نیز در این مراسم اظهار داشت:نبود نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در شهرستان کاشمر را یکی از کاستیها است که خوشبختانه امروز شاهد رفع آن هستیم.
حجت الاسلام طباطبایی افزود: مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری باید زمینه ای فراهم کند تاجوانان در راستای اصلاح و تزکیه قرار گیرند.
طباطبایی با اشاره به اینکه میتوان ذخیرههای اصیل انسانی را در همین دانشگاهها ایجاد کرد، گفت: بدون شک فرصت دادن به جوانان باعث پیشرفت میشود.
در این مراسم که با حضور امام جمعه و فرماندار کاشمر و روسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی منطقه ترشیز و مدیران دستگاههای اجرایی حضور داشتند حجت الاسلام میثم خزایی به عنوان مسئول نهاد مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای منطقه ترشیز معرفی شد.