رییس مرکز آموزش عالی کاشمرتعامل بین دانشگاه و مراکز تحقیقات کشاورزی را در کمک به حل مشکلات منطقه ترشیز ضروری دانست.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل مرکز آموزش عالی کاشمر هادی معماریان خلیل آباد، در دیدار با رییس مرکز تحقیقات پنبه کشور ضمن تشریح دستاوردهای مرکز در زمینه های آموزشی و پژوهشی و لزوم هم افزایی آموزش و پژوهش در راستای بومی سازی دانش در دانشگاه جامعه محوراظهار داشت: ماموریت این مرکز در حل مسایل و مشکلات منطقه ترشیز بر اساس سند آمایش مصوب خود بر مبنای آب، کشاورزی و منابع طبیعی جهت نیل به توسعه پایدار است.
معماریان افزود: بیش از ۸۵ درصد اشتغال و درامد منطقه برپایه کشاورزی است و با ارائه راه حلهای علمی و کمک دانشگاه می توان زمینه افزایش اشتغال زایی و درامد مردم منطقه را فراهم نمود.
معاون آموزشی، پژوهشی و دانشجویی مرکز آموزش عالی کاشمر نیز آمادگی اعضای هیات علمی این مرکز را جهت گسترش همکاری های دو جانبه و اجرای طرح های پژوهشی و کاربردی مشترک با اعضای هیات علمی ایستگاه تحقیقات پنبه شرق کشور اعلام داشت.
دکتر میثم عابدین پور براستفاده حداکثری از پتانسیل های موجود دو موسسه و لزوم همکاری های علمی و پژوهشی ما بین دو موسسه تاکید شد
عدم توسعه مناسب مکانیزاسیون کاشت، داشت و برداشت پنبه، مهم ترین چالش پیش روی این محصول است
رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور مهمترین چالش در موضوع توسعه کشت پنبه را عدم توسعه مکانیزاسیون کاشت، داشت و برداشت این محصول دانست.
دکتر قربانعلی روشنی در دیدار با رییس مرکز آموزش عالی کاشمر لزوم توجه به صنایع تبدیلی پنبه را مهمترین اولویت کشور در این زمینه دانست.
وی با بیان دستاوردهای علمی و پژوهشی بخش های مختلف موسسه تحقیقات پنبه کشور، در خصوص اهمیت پنبه در صنایع نساجی، ایجاد اشتغال فراوان در صنایع مختلف وابسته نظیر: پنبه پاک کنی، نخ ریسی، پارچه بافی، تولید پوشاک و روغن کشی به خلق ارزش افزوده ۲۲۰۰ درصدی در صنایع بالادستی تولیدات نساجی، افزایش اشتغال و رونق تولید اشاره کرد.
روشنی افزود: همزمان با نیاز روزافزون به ارقام جدید اصلاح شده و اهمیت مدیریت زراعی در افزایش عملکرد و پیشرفت علوم مختلف بویژه در بخش صنایع و کشاورزی، توسعه تحقیقات بویژه امور به نژادی و بیوتکنولوژی پنبه ، یکی از اهداف اساسی مؤسسه تحقیقات پنبه است.
به گفته او نتایج تحقیقات این بخش از موسسه توانسته است با توجه به شرایط آب و هوایی مناطق مختلف در اراضی پنبه کاری کشور، ارقام سازگار با آن محیط را معرفی نماید.