امروز شنبه 15 ارديبهشت 1403

شعار هفته زمین پاک 1403 : «مشارکت مردم ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین»

دکتر گلدوی دبیر شورای راهبری سبز دانشگاه در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه اظهار نمودند روز جهانی زمین پاک که هر سال در ۲۲ آوریل مصادف با 2 اردیبهشت برگزار می‌شود، روزی است برای افزایش آگاهی و قدردانی نسبت به محیط زیست کره زمین. این روز به ما یادآوری می‌کند که هر یک از ما مسئولیتی در قبال حفاظت و بهبود محیط زیست داریم. این روز، یادآور این مسئله است که زمین نه تنها خانه ماست بلکه خانه‌ای برای میلیاردها موجود زنده دیگر است و ما مسئول حفاظت از آن هستیم. اما چگونه می‌توانیم این مسئولیت را به بهترین شکل انجام دهیم؟ ایشان بیان نمودند همه ما با انجام اقدامات کوچک اما مؤثر، مانند کاشت درخت، استفاده از منابع انرژی پاک، و کاهش مصرف پلاستیک می‌توانیم به حفظ این سیاره زیبا کمک کنیم.

دکتر گلدوی در ادامه گفتگو با روابط عمومی مرکز چند پیشنهاد عملی برای حفاظت موثر از محیط زیست را ذکر نمودند:

-تغییر سبک زندگی و کاهش مصرف: سعی کنید مصرف کالاها و منابع را به حداقل برسانید. این شامل استفاده کمتر از آب، برق، گاز، و کاهش مصرف کالاهایی مانند پلاستیک و کاغذ است.

2- استفاده مجدد و بازیافت: قبل از دور انداختن اشیاء، در نظر بگیرید که آیا می‌توانید آن‌ها را دوباره استفاده کنید. همچنین، مواد قابل بازیافت را جدا کنید و در محل‌های مناسب بازیافت کنید.

3- استفاده از محصولات سازگار با محیط زیست: هنگام خرید محصولات تمیزکننده، به دنبال گزینه‌هایی باشید که کمترین آسیب را به محیط زیست وارد می‌کنند.

4- کاهش ردپای کربنی: سعی کنید با استفاده از وسایل نقلیه عمومی، دوچرخه سواری، یا پیاده‌روی، میزان انتشار دی‌اکسید کربن خود را کاهش دهید.

5- حمایت از سیاست‌های محیط زیستی: با سازمان‌ها و پروژه‌هایی که برای حفاظت از محیط زیست تلاش می‌کنند، همکاری داشته باشید.

6- حفاظت از حیات وحش: از فعالیت‌هایی که به حیات وحش آسیب می‌رسانند، پرهیز کنید و از برنامه‌های حفاظتی حمایت کنید. این مورد همچنین، شامل عدم خرید محصولاتی است که از گونه‌های در معرض خطر ساخته شده‌اند.

7- آموزش: به اشتراک گذاری دانش و آگاهی خود در مورد محیط زیست با دیگران، به ویژه نسل جوان، می‌تواند تأثیر زیادی در تغییر نگرش‌ها و رفتارها داشته باشد.

8- کاهش ضایعات غذایی: با برنامه‌ریزی دقیق برای خرید و پخت و پز، می‌توانید میزان ضایعات غذایی را کاهش دهید.

9- مشارکت در فعالیت‌های محیط زیستی محلی: شرکت در پروژه‌ها و فعالیت‌های محلی مانند پاکسازی زمین، کاشت درخت، و کمپین‌های آموزشی می‌تواند تأثیر مثبتی بر محیط زیست داشته باشد.

10- برانگیختن علاقه به حفاظت از محیط زیست در کودکان: این فرآیند می‌تواند از طریق فعالیت‌های سرگرم‌کننده و آموزشی انجام شود و تعاملات مثبت محیط زیستی از کودکی در افراد نهادینه گردد.

این موارد از جمله اقدامات ساده‌ای هستند که هر یک از ما می‌توانیم برای حفاظت از محیط زندگی خود انجام دهیم.