امروز پنجشنبه 30 فروردين 1403

روز جهانی بدون دخانیات - مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویی مرکز آموزش عالی کاشمر

همه این واقعیت را می‌دانیم که استعمال دخانیات برای سلامتی ضرر دارد و آمار سازمان بهداشت جهانی (WHO) نیز این مورد را تایید می‌کند و سالانه حدود 8 میلیون نفر در سراسر جهان در اثر عوارض مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند.
ترک استعمال دخانیات برای بسیاری از افراد آسان نیست اما آنان باید بدانند که با ترک کردن سیگار از تغییرات مثبت بر سلامت در طولانی‌مدت بهره‌مند خواهند شد.
مزایای سلامتی ترک سیگار
طی 20 دقیقه ضربان قلب و فشارخون افت می‌کند.
بعد از 12 ساعت، سطح مونوکسید کربن در خون به حالت عادی کاهش می‌یابد.
بعد از دو تا 12 هفته، گردش خون بهبود و عملکرد ریه افزایش می‌یابد.
بعد از یک تا 9 ماه، سرفه و تنگی نفس کاهش می‌یابد.
پس از گذشت یک سال، در نیمی از افرادی که سیگار را ترک کردند، خطر ابتلا به بیماری انسداد قلبی کاهش می‌یابد.
بعد از پنج تا 15 سال، خطر سکته مغزی کاهش می‌یابد.
بعد از گذشت 10 سال، در نیمی از این افراد خطر ابتلا به سرطان ریه کاهش می‌یابد.
بعد از 15 سال، خطر بیماری عروق کرونر کاهش می‌یابد.
اهمیت ترک دخانیات در زمان همه‌گیری کووید-19 مهمتر از گذشته است، زیرا سیگار کشیدن عامل خطرناک شناخته‌شده در عفونت‌های تنفسی است و شدت این بیماری را افزایش می‌دهد. ویروس این بیماری در مرحله اول به ریه‌ها حمله می‌کند و سیگار کشیدن عملکرد ریه‌ها را مختل و بدن را برای مقابله با کروناویروس و بیماری‌های دیگر با مشکل روبرو می‌کند.

مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویی مرکز آموزش عالی کاشمر